Facebook Toestaan Niet toestaan

Archief Goudswaardse Boys Zaterdag 1 Wedstrijdverslagen 2020/2021

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – PERNIS 1               1 – 1 ( 1 – 1 )
20 september 2020

Afgelopen zaterdag opende Goudswaardse Boys het nieuwe seizoen 2020-2021 met een perspectiefrijke puntendeling. Evenals de laatste “pre-corona” thuiswedstrijd van jaargang 2019-2020 op 7 maart tegen Abbenbroek eindigde de partij in 1-1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de slechts 46-jarige Goudswaardse Boys-veteraan John van Ruiven; tevens speelde de thuisclub met rouwbanden. De bezoekers uit Pernis waren aanvankelijk de bovenliggende partij, maar het was de thuisclub die na tien minuten het dichtst bij de openingstreffer was. Een inzet van Thimo Herrewijnen werd door Pernis-doelman Marvin Nootenboom ternauwernood onder de lat vandaan getikt. In de 18e minuut kwam Pernis verdiend op voorsprong. Mikey Witte versloeg Goudswaardse Boys-keeper Bryan Huijzers met een geraffineerd lobje: 0-1. Na een klein half uur bracht nieuweling Jordy Fakkel vanaf de penaltystip de partij weer in evenwicht nadat Goudswaarder Thomas van Peperstraten in kansrijke positie door Mike Gijzen was aangetikt, 1-1. Kort voor rust was de formatie van trainer Leo Tol dicht bij een tweede treffer, maar het schot van Thomas Keijzer werd door Pernisser Zidane Lo-Kioeng-Shioe op de doellijn gepareerd.

In de tweede helft verzuimde Goudswaardse Boys de bezoekers de definitieve nekslag toe te dienen. Robin Verhoeven met een kopbal op de lat na een hoekschop van Thimo Herrewijnen en Nardo Tol, die zich goed vrijspeelde maar onzuiver inschoot, hadden weinig geluk. De gastheren controleerden de wedstrijd en Pernis kon verder ook niet gevaarlijk worden. Een vrije trap van Goudswaardse Boys-aanwinst Jacco Vink werd in de 84ste minuut in extremis door Pernis-doelman Marvin Nootenboom buiten zijn doel gehouden, zodat het scorebord na negentig minuten nog steeds 1-1 aangaf.

Sander Schilperoort

EGELANTIER BOYS 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1     4 – 0 ( 0 – 0 )
27 september 2020

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de goede seizoensstart een passend vervolg te geven. Vlakbij de plaats waar een landelijk bekende Rotterdamse voetbalclub de eerste wankele schreden zette, werd de formatie van trainer Leo Tol met een forse nederlaag naar huis gestuurd. Na een – van beide kanten – in gezapig tempo begonnen wedstrijd kwam de thuisclub halverwege de eerste helft op 1-0 toen de geheel vrijgelaten Volkan Boyük raak kopte. Afgezien van een tweetal doelpogingen van Goudswaarder Jacco Vink werd de niet al te zeker ogende doelman Ebubekir Duran nauwelijks op de proef gesteld.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Volkan Boyük werd opnieuw door de Goudswaardse defensie over het hoofd gezien: 2-0. Op het al vroeg in het seizoen door de rijkelijk gevallen bladeren spekglad geworden veld probeerden onder anderen Nardo Tol en invaller Mitchell Klijn nog wel iets namens de bezoekers, maar de overtuiging ontbrak. Het fysiek sterke Egelantier Boys bleef moeiteloos overeind en liet doelman Bryan Huijzers door toedoen van Saban Yildirim en Emre Akdil nog tweemaal de trieste gang naar het net maken: 4-0.

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – ZBVH 1                   1 – 2 ( 1 – 1 )
3 oktober 2020

Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys bijna gelukt om een zwaarbevochten winstpunt tegen bezoekend koploper ZBVH over de streep te trekken. Pas luttele minuten voor het einde werd de einduitslag bewerkstelligd. Zonder publiek op Sportcomplex de Koorenaar vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen, maar met de nodige toeschouwers op de natuurlijke tribune van de aangrenzende Westdijk, begon de ploeg van trainer Leo Tol overtuigend. Na vijf minuten moest ZBVH-aanvoerder Mark Burger zijn doelman op de lijn assisteren om een kopbal van Jacco Vink buiten het doel te houden. In de 10e minuut waren zowel Darwyn Pennock namens Goudswaardse Boys als Twan Breure namens ZBVH dicht bij de openingstreffer. Een tiental minuten later kwamen de gastheren verdiend op voorsprong. Een door de ZBVH-defensie onvoldoende weggewerkte hoekschop werd door Thimo Herrewijnen opnieuw voorgezet en door Jacco Vink knap achter doelman Yarno Teuling gekopt: 1-0. ZBVH kwam hierna beter in de wedstrijd en nadat Wessel Schouwing al de nodige mogelijkheden had laten liggen haalde hij tien minuten voor rust wél doeltreffend uit: 1-1. Kort daarop vond een tweede Zuid-Beijerlandse treffer geen genade in de ogen van de arbitrage. Aan de overzijde waren Thimo Herrewijnen en Robin Verhoeven in de tegenstoot gevaarlijk, maar de boeiende wedstrijd bleef tot de rust in evenwicht.

Na de onderbreking stapelden de doelrijpe kansen zich aanvankelijk op voor de Boys en ZBVH mocht van geluk spreken dat de Goudswaarders verzuimden opnieuw de leiding te nemen. De lijstaanvoerder worstelde zich van lieverlee onder de Goudswaardse druk uit en onder anderen Davey Lodder en invaller Pirmin Buitendijk stuitten op doelman Bryan Huijzers, terwijl aan de kantinezijde Thomas Keijzer en Johan Bestebreur ZBVH-keeper Yarno Teuling tot noodzakelijk ingrijpen dwongen. In de 87ste minuut kwam er alsnog een winnaar uit de bus en dat was het bezoekende ZBVH. Twan Breure speelde zich goed vrij en joeg de bal in de Goudswaardse kruising: 1-2.