1Hert1718

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – HERKINGEN ’55 1           2 – 0 ( 1 – 0 )

zaterdag 17 februari 2018
Afgelopen zaterdag boekte Goudswaardse Boys de achtste overwinning van dit seizoen en behield derhalve de ongeslagen status in dit kalenderjaar.

Zowel bezoekend oefenmeester Ron van Neck als zijn Goudswaardse collega Leo Tol had te kampen met personele problemen. Mede daardoor kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang, al was de thuisclub wel de bovenliggende partij. Floris van der Weijden kreeg namens de gastheren halverwege de eerste helft een uitstekende mogelijkheid en kort daarop verdween een inzet van Thomas Keijzer via de vingertoppen van Herkingen-doelman Nathan Verboven en de lat over het doel. Op slag van rust kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Een hoekschop van Wouter Bijl werd door Patrick van Duijl onberispelijk binnen gekopt: 1-0.
Na de onderbreking probeerde Herkingen meer vooruit te voetballen, maar de Goudswaardse ploeg bleef moeiteloos overeind. In de 78ste minuut werd de wedstrijd beslist. Invaller Johan Bestebreur kopte een afgemeten voorzet van Jens Belder fraai achter Herkingen-keeper Nathan Verboven: 2-0. Zo werd “angstgegner” Herkingen ’55 verdiend verslagen en konden de bezoekers t.g.v. de afsluiting van de Haringvlietbrug de lange thuisreis aanvaarden. Diezelfde gestremde oeververbinding dwingt Goudswaardse Boys volgende week tot een creatieve oplossing voor het bezoek aan het hemelsbreed misschien drie kilometer zuidelijk op Goeree-Overflakkee gelegen Stad aan ’t Haringvliet.