header gwb

Logo GWB blauw

1NTVVu1718

NTVV 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1          0 – 1 ( 0 – 0 )

zaterdag 12 mei 2018
Afgelopen zaterdag hield Goudswaardse Boys middels een nipte 0-1 overwinning in Nieuwe Tonge het veroveren van de derde periodetitel in eigen hand.

Na een klein kwartier was Goudswaarder Floris van der Weijden dicht bij de openingstreffer, maar zijn fraaie volley verdween via de vingertoppen van doelman Davy Schellevis en de lat over het NTVV-doel. Het was een klein wonder dat de rust doelpuntloos inging, want naast diverse Goudswaardse mogelijkheden kreeg de thuisclub met name via Hans Knops eveneens uitstekende kansen.
Na de thee bleef de wedstrijd spannend, vooral door de doelrijpe kansen die de mannen van trainer Leo Tol lieten liggen. Benjamin Eenkhoorn bediende tot tweemaal toe zijn collega-aanvallers op maat, maar die wisten met die presentjes geen raad. Een fraaie treffer van de Goudswaardse invaller Ezra Scheggetman, na een splijtende pass van Jens Belder, werd vanwege vermeend buitenspel geannuleerd. Het lukte Patrick van Duijl, Thomas van Peperstraten en Johan Bestebreur namens de Boys en Marko Karsbergen en Glenn Kievit namens NTVV niet om de score te openen. Pas in de 80ste minuut was het raak. Op aangeven van Floris van der Weijden zette Benjamin Eenkhoorn de Goudswaarders op voorsprong: 0-1. Tot het einde bleef de partij boeiend. Uiteindelijk nadat Goudswaardse Boys-keeper Bryan Huijzers een kopbal van NTVV-invaller Jermo van der Zant naast het doel zag verdwijnen klonk het verlossende slotsignaal.
Sander Schilperoort