header gwb

Logo GWB blauw

1GOZt1718

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – GOZ 1          2 – 0 ( 1 – 0 )

Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018
Afgelopen donderdag -Hemelvaartsdag- zegevierde Goudswaardse Boys tegen streekgenoot GOZ met 2-0 en behoudt met dit resultaat uitzicht op de derde periodetitel.

Het massaal opgekomen publiek kreeg met name in de eerste helft een aantrekkelijke partij voorgeschoteld met diverse scoringsmogelijkheden aan beide zijden. In de 20ste minuut kwam de formatie van trainer Leo Tol aan de leiding. Bart Dam poeierde een vrije trap, na een overtreding van GOZ-verdediger Arnold Coppens op Benjamin Eenkhoorn, achter doelman Kaz Kromwijk: 1-0. Het spel golfde op en neer en namens GOZ zorgde Rick Jeanson voor doelgevaar, terwijl aan de overzijde Patrick van Duijl namens de thuisclub dicht bij een tweede Goudswaardse treffer was. Vijf minuten voor de rust voorkwam Goudswaardse Boys-keeper Bryan Huijzers de gelijkmaker door de doorgebroken Rick de Ruiter van scoren af te houden.
Er waren nauwelijks vijf minuten gespeeld in de tweede helft toen Johan Bestebreur een misverstand in de GOZ-defensie eenvoudig afstrafte: 2-0. Dat bleek uiteindelijk de beslissing want de voor elke vierkante meter strijdende Goudswaarders gaven nauwelijks iets weg en lieten een aantal mogelijkheden op een grotere score onbenut.
Sander Schilperoort